Big Picture: Coastal living

May 16, 2016 -  By

Location: Marblehead Bay, Mass.white_cover

Company: R.P. Marzilli & Co., Medway, Mass.

The Details: The client wanted an outdoor living area that would maximize his property’s ocean view and accommodate his large, active family both day and night. The ledge throughout the construction area, coupled with the steep terrain and single access road, proved to be a challenge—particularly when trying to meet deadlines during the winter months.

A 10,000-lb. pneumatic hammer was used for two weeks to break out the ledge for the pool and terraces. The team built a concrete bunker room into the retaining wall for the pool and site utilities. The walls were then veneered with antique granite from a New Hampshire farmer’s wall.

These, and other aspects of this project, earned R.P. Marzilli & Co. a Grand Award, Judges Award and Audience Choice Award last year from the National Association of Landscape Professionals’ Awards of Excellence program.

photo: Rosemary Fletcher Photography

Comments are currently closed.