Big Picture: Ready for its close-up

August 18, 2015 -  By
Southview Design, Inver Grove Heights, Minn.

LOCATION: Behind a local TV station’s studios

COMPANY: Southview Design, Inver Grove Heights, Minn.

THE DETAILS: For 31 years, this TV station’s “Back Yard” has hosted interviews, weather reports, cooking and gardening segments and more. But the space had seen better days. It was time for an upgrade. The station shared two design concepts on-air for viewers to vote on. They chose a Northwoods theme for the 62-by-62-ft. space. It features a waterfall/stream, permeable-paver patio, stone fireplace/patio, a pergola made from reclaimed wood, retaining walls, outdoor bar and grill, raised planters and a heated concrete stoop and steps.

There were a few challenges along the way. Southview had to remove a portion of the fence for machine access. Constant attention had to be paid to the overhead lines and studio lights, and underground utilities had to be located and moved. But upon completion, the renewed space was part of a local home tour event, so viewers could experience the concept in person.

This project earned a National Landscape Awards of Excellence Grand Award from the National Association of Landscape
Professionals.

Photos: Southview Design

LM Staff

About the Author:

Comments are currently closed.