Big Picture: Seamless expansion

March 12, 2015 -  By
Photos: John W. Hession Advanced Digital Photography

 

LOCATION: New Hampshire

COMPANY: Pellettieri Associates, Warner, N.H.

THE DETAILS: When the client purchased an adjacent property, the challenge for Pellettieri Associates was to create a landscape that integrated the newly acquired lot with the original lot. First, the team calculated the area needed for each lot to accommodate an addition to the main house, while meeting the requirements for New Hampshire’s Shoreland Water Quality Protection Act. A lot line adjustment was granted at the local level, providing the parameters for the design.

Before the main house addition was built, a large platform was built at its exact height and location. From this, the client was able to view mock-ups of the patios, pavilion, boathouse and other site elements. While the effort added a significant amount of time to the project, a time and materials contract provided flexibility necessary for the extra measures.

This project also earned a National Landscape Awards of Excellence Grand Award from the Professional Landcare Network.

Photos: John W. Hession Advanced Digital Photography

Comments are currently closed.